1 Aralık 2008 Pazartesi

TFF işi bu kez sıkı tutuyor!

Türkiye Futbol Federasyonu Avrupa Ofisi, Avrupa'nın çeşitli kulüplerinde oynayan 1993 doğumlu Türk gençleri için 24 ve 25 Kasım günleri Almanya'da iki günlük kamp düzenleyecek.

Bielefeld yakınlarındaki Marienfeld kasabasında düzenlenecek kamp ile ilgili bilgi veren TFF Avrupa Ofisi Teknik Sorumlusu Metin Tekin, kampa 30 Türk gencinin davet edildiğini söyledi.

Avrupa'dan Türk milli takımlarına bugüne kadar 230 futbolcu kazandırdıklarını belirten Tekin, ''Bu gençler Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde üst seviyedeki lig takımlarının futbolcuları. Bu gençleri milli takıma kazandırmak, onların nasıl bir potansiyele sahip olduklarını görmek açısından bu kamp önemli'' dedi.

Tekin, Avrupa'nın çeşitli kulüplerinde oynayan gençleri sürekli izlediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Tahminimize göre şu anda üst seviyedeki liglerde oynayan 1700'e yakın Türk genci bulunuyor. Yetenekli gençlerin ailelerine de buradan bir mesaj vermek istiyorum. Aileler futbol oynayan çocuklarına psikolojik baskı yapmasınlar. Onlara hemen üst seviyede top oynasın diye aşırı baskı yaparlarsa, bu ters teper. Türk ya da Alman kulübü fark etmez, hangi kulüp olursa olsun başarılı olmaya çalışsınlar. Eğitimleri de çok önemli, ihmal etmesinler. Atatürk'ün dediği gibi, sporcunun aynı zamanda zeki ve ahlaklı olması gerekiyor.''

TFF Avrupa Ofisi Sorumlusu Hakan Eseroğlu da titiz bir eleme sonrasında Marienfeld'deki kampa çağrılan futbolcuların gelecek vaat eden oyuncular olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

''TFF Avrupa Ofisi 11 yıl önce kuruldu. Bu zaman içinde Avrupa'dan Bayan Futbol Milli Takımı dahil olmak üzere 230 futbolcuyu Türkiye'de milli takımlara gönderdik. Bunlardan Halil ve Hamit Altıntop kardeşler, Nuri Şahin, Mevlüt Erdinç, Kazım Kazım, Ceyhun Gülselam, Hakan Balta, Yıldıray Baştürk hala oynayan futbolcular. Kampa çağırdığımız gençlerin dördü kaleci. Kampa, Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa, İsviçre ve Belçika'dan gençler katılıyorlar. Bunların tüm yol ve konaklama masraflarını TFF karşılıyor. Bu kamplarımız gelecek yıl da devam edecek.''

Futbol haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Hiç yorum yok: