24 Aralık 2008 Çarşamba

Dünyanın en iyisi!

Kıta şampiyonlarını karşı karşıya getiren ve kazananın ''dünyanın en iyisi'' unvanına sahip olduğu FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda zafer İngiliz devi Manchester United'ın oldu.

Yarı finalde Gamsa Osaka'yı 5-3 geçen United ile Pachuca'yı 2-0 ile deviren Ekvator ekibi Quito'nun finaldeki kapışmasından United mutlu ayrıldı ve rakibini tek golle geçerek dünyanın en iyisi oldu.

Japonya'nın Yokohama kentindeki Uluslararası Stat'ta, 69 bine yakın seyircinin izlediği ve 49'da Sırp defans oyuncusu Nemanja Vidic'in oyun dışı kaldığı mücadelede Avrupa şampiyonuna galibiyeti Wayne Rooney'in 73'teki golü taşıdı.

Alex Ferguson'un ekibi, bu kupayı kaldıran ilk İngiltere takımı olurken, 2005 yılında finalde Sao Paulo'ya 1-0 yenilen Liverpool, şampiyonluğu kıl payı kaçırmıştı.

Japonya'dan Gamba Osaka'nın üçüncülüğünü ilan ettiği turnuvada, Meksika ekibi Pachuca dördüncü oldu. Avustralya'nın Adelaide United takımı ise beşincilik maçının galibi olmuştu.

5 yıldan bu yana farklı ismi ve formatıyla tüm kıta şampiyonlarının katıldığı ''Dünya Kulüpler Dünya Kupası'', daha önce Kıtalararası Kupa ismiyle sadece Avrupa şampiyonu ile Güney Amerika şampiyonunu karşı karşıya getiren bir organizasyon olarak oynanıyordu.

Manchester United 1999'da Avrupa şampiyonu olarak Güney Amerika şampiyonu Palmeiras'ı yenmiş ve bu kupayı kazanmıştı.

Futbol haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Hiç yorum yok: