20 Ekim 2008 Pazartesi

Futbol İle İlgili Kitaplar

Futbol Ansiklopedisi

TUDEM YAYINEVİ

Futbol Hakkında Her Şey !

Futbolun her yönünü derinlemesine ele alan bir kitap:
Futbolun kökeni, temel beceriler, taraftarlar, medya, taktikler
Efsane futbolcular, büyük takımlar, büyük teknik direktörler.
Dünya kupaları, Avrupa kupaları, Şampiyonlar ligi ve diğer organizasyonlar.
Türkiye futboluna özel adaptasyonlar ve sayfalar
Ünlü hareketleri ve harika golleri yeniden yaratan Maçın Hareketi dijital çizimleri
İnternete girin kutucuklarında verilen internet adresleriyle futbolcuları, uluslar arası sonuçları ve kulüplerin tarihlerine içeren veri tabanlarına erişim imkanı
Güncel istatistikler

1966’ya kadar sarı ve kırmızı kart uygulamasının olmadığını
* Pele’nin hayatı boyunca 1281 gol attığını
* Dünyanın en hızlı golünün 3.saniyede atıldığını

* Metin Oktay’ın maç başına 1.46’lık gol ortalaması rekorunun hala kırılamadığını Biliyor muydunuz?

Futbol Makinesi

David Bedford

CARETTA YAYINLARI

Harvey'nin takımı her zaman kaybediyordu.
Ama Profesör Gertie, Harvey'in
komşusu, harika bir çözüm geliştirdi:
Mark 1, Futbol Makinesi. Pembe
jöleyle kaplanmış eski bir çöp
tenekesine benzeyen

koşabilen metal gövdesiyle kazanmaya programlanmış bir robot. Bakalım Futbol Makinesi, nihayet Takım'ın kazanmasını sağlayabilecek mi?

Endüstriyel Futbol
Tuğrul Akşar
LİTERATÜR YAYINLARI

Futbolun gösteri niteliğinin endüstriyel bir sürece doğru evrilmesi, kendi karakteristik yapısını da değiştirdi. Başta taraftarın, gelirlerin ve kulüplerin yapısı değişti. Futbol sadece yeşil sahalarda oynanan ve basit kuralları olan bir oyun olmaktan çıktı. Elinizdeki bu kitap işte bu konuyu tarihsel ve küresel bir bütünlük içinde toplumsal, ekonomik ve sportif olarak irdeliyor.

Futbol ve Küreselleşme

Pascal Boniface
NTV YAYINLARI

Yazara göre, günümüzde futboldan daha küresel bir olgu yok. "Futbol İmparatorluğu" ne sınır tanır, ne de engel. Roma İmparatorluğu, Şarlken’in imparatorluğu, Moğol imparatorluğu ve Napolyon’un imparatorluğu gibi devasa imparatorluklar bile tüm dünyaya egemen olmaktan çok uzaktaydı; dünyanın büyük bir kısmı bu imparatorlukların egemenlikleri dışındaydı.

Tüm dünyaya hükmedebilmiş ilk imparatorluk ise ABD, ama futbol bu imparatorluğu da etki alanı ve popülerlik açısından kat be kat geride bırakmış durumda. Futbolun otoritesi çok daha eksiksiz ve sağlamdır, çünkü barışçıldır, futbolun benimsenmesinde zorlama ve dayatma yoktur; futbol dünyayı barışçı yollardan fethetmiştir. Futbol imparatorluğu üstünde güneş hiç batmaz. Futbol böylece küreselleşmenin de simgesi olmuştur.

Futbol demokrasiden de, piyasa ekonomisinden de, hatta internetten de çok daha önce ve yaygın bir biçimde küreselleşmiştir.

Liverpool’un eski teknik direktörlerinden Bill Shankly ise şöyle diyordu: "Futbol bir ölüm kalım meselesi değildir. Daha da önemlidir!" Evet, futbol gerçekten de hem kitlelerle hem de elit çevrelerle ilişkisi olan bir spor olmaktan ibaret değil, aynı zamanda "küresel bir tutku". Futbol, herkesin anladığı, bölgesel, ulusal farklılıkları ve kuşak farklılıklarını aşan bir spor.

Sporla ilgili çok sayıda sosyolojik ve ekonomik araştırma yapılmasına rağmen futbolun jeostratejik özellikleri hakkında bir çalışmaya rastlamak güçtür. İşte elinizdeki kitap bu boşluğu doldurmayı amaçlıyor..

Futbol Yönetimi

Tuğrul Akşar/ Kutlu Merih
LİTERATÜR YAYINLARI

Futbol günümüzde yüz milyar dolarlara hükmeden dev bir endüstri olarak varlığını devam ettiriyor. Onun bu özelliği futbol kulüplerini birer ekonomik örgüt haline getirmiş durumda. Yüz milyon dolarlara ulaşan bütçe ve gelirleriyle artık klasik yöntemlerle yönetilemez hale gelen futbol kulüpleri, futbolun kendi paradoksal yapısından da kaynaklanan olumsuzlukların etkisiyle derin krizler yaşıyor. Bu nedenle her sezon birçok kulüp kapanma ve iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Hak ettiği ve layık olduğu şekilde yönetilmeyen futbolun içinde bulunduğu sorunlardan kurtulabilmesi, onun yeniden yapılanmasını kaçınılmaz kılıyor. İşte elinizdeki bu kitap, futbolun kurumsal anlamda yeniden yapılanmasına ilişkin çözüm olanaklarını araştırıyor. Endüstriyel Futbol ve Futbol Ekonomisi kitaplarını, kurumsal yönetim ve yönetişim açısından tamamlayan Futbol Yönetimi bu dizinin üçüncü halkasını oluşturuyor.

"Elinizde tuttuğunuz bu kitap, fikir oluşturmadan önce anlamaya, araştırmaya, öğrenmeye çalışanların emeğinin ürünü... Futbolun ruhuna ve ahlakına uygun olarak yeniden yapılanabilmesi için bir tartışma alanı... Futbolun fikir sahası." İbrahim ALTINSAY

"Endüstriyel Futbol kitabını ‘suya atılmış bir taş’, Futbol Ekonomisi kitabını ise ‘bu taşın etrafına yaydığı halkalar’ olarak tanımlayan AKŞAR-MERİH ikilisi, bu son eserde, gerçeğin düşündürücü dalgalarıyla futbol düzenimizin çarpıklıklarını dövüyor! Emeklerine, fikirlerine, ellerine sağlık."Zeki ÇOL

"Endüstriyel Futbol, çoğumuzun aklına gelmeyen, bilmediği ya da yok saydığı bir kavramken, kitap olarak bilgi dünyamızı zenginleştirdi. Ardından Futbol Ekonomisi geldi. Ufuklarımızı açan, vizyonumuzu derinleştiren bu iki kitap futbolla ilgili herkes için birer başyapıttır. Tuğrul AKŞAR ve Kutlu MERİH, Futbol Yönetimi ile başyapıt sayısını üçe çıkarıyorlar. Futbol Yönetimi, rekabetin boyutlarını yeniden belirliyor, gerçeğin fotoğrafını yeniden gözlerimizin önüne getiriyor. Bakmak, görmek, düşünmek ve karar vermek için bize bir fırsat sunuyor... Bu kitap futbolsevere yapılan ustaca bir asist..." Attila GÖKÇE

Futbol Buysa Üstü Kalsın


Ertan Kılcıgil
GÜNCEL YAYINCILIK

...Memleketin aydınlanma çabaları bireysel değil toplumsaldır ve bu uğraşıların yanında futbol okyanusta bir damladır. Olsa da olur, olmasa da. Ayağına top değmemişlerin futbol otoritesi zannedildiği bir toplumda, bir meslek adamının işin tam içinde bulunması nedeniyle futbol yazması akademik sorumluluk nedeniyle zorunlu hale gelmiştir.

Yazar; teknik analizler yerine futbolun görünmeyen sosyal dinamiklerini analiz etmektedir.

Endüstriyel kapitalizm, popüler olanı destekler. Popüler olan bu çarka su dökenlerden seçilir. Meslek bilgisi hep arka plandadır. Anlamayanların ellerine kalem verilince gazete ve televizyonlarda boy gösterirler. Bu işi onları oraya getirenlerden onların istediği şekilde öğrenirler...

Futbol haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Hiç yorum yok: