12 Ocak 2009 Pazartesi

Fener'in ''kar''lı günü!

Fenerbahçe kupadaki başarılı gidişatını Tokat'ta da sürdürdü ve yoğun kar yağışı altında oynanan maçta 2. lig temsilcisi rakibini Kazım'ın tek golüyle devirerek çeyrek finali garantiledi.
Hafif başlayıp her geçen dakika hızını arttıran kar yağışı kısa sürede zeminin bembeyaz bir örtü ile kaplanmasına neden oldu ancak işini sonraya bırakmayan sarı-lacivertliler, kendisini öne geçiren ve maç sonuna kadar da idare edecek golü Kazım ile 9'da buldu.
Kalan sürede Fenerbahçe'nin pozisyonları, Tokat'ın da denemeleri sürdü ancak büyük dostluk içersinde sona eren maçta gülen Fenerbahçe, 9 puan ile çeyrek finali garantiledi.

-MAÇTAN NOTLAR-

D grubunda yaptığı 2 maçta 6 puanla, aynı puana sahip Bursaspor'un önünde averajla lider durumda bulunan Fenerbahçe, yaptığı 2 maçta 1 puan toplayan Tokatspor karşısına kaptan Alex, Roberto Carlos, Selçuk, kaleci Volkan Demirel, Semih, Tümer, Can, İlhan, Gürhan ile yeni transferler Gökhan Emreciksin ve Abdulkadir Kayalı'dan yoksun bir kadroyla çıktı.

Bu 11 oyuncusunu Tokat'a getirmeyen Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones, maç kadrosuna aldığı genç kaleci Fehmi Mert ile Burak, Önder, Maldonado, Ali Bilgin, Deniz ve Yasin'i yedek kulübesinde bekletti.

Kaptan Alex ve ikinci kaptan Semih'in yokluğunda kaptanlık pazubandını Uğur Boral taktı.

-TOKAT'TA İLK KEZ BÜYÜK MAÇ OYNANDI-

Evsahibi Tokatspor ise maça tam kadro çıktı. Yıllarca üçüncü ve ikinci ligde mücadele eden, bu sezon da TFF 2. Lig'de play-off grubuna kalmayı başaran Tokatspor, 40 yıllık tarihinin en önemli maçına çıktı. Tokatspor, tarihinde ilk kez ''3 Büyük'' takımdan biriyle karşılaştı. Tokatlı futbolseverler de Tokat'ta ilk kez bir büyük takımı izleme fırsatı buldu.

-FUTBOLSEVERLER MAÇA İLGİ GÖSTERDİ-

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışına rağmen, futbolseverler maça ilgi gösterdi. Tokatlı futbolseverlerin yanı sıra çevre illerden de taraftarlar maçı izlemek üzere kente geldi. Toplam 7 bin seyirci kapasiteli Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu, kale arkasındaki boşluklar dışında doldu. Kapalı tribünün sol yanındaki bölümde yerini alan yaklaşık 700 Fenerbahçeli taraftar da takımını Tokat deplasmanında yalnız bırakmadı.

Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesinde futbolcuları tribünlere çağırarak onlara sevgi gösterisinde bulundu. Futbolcular ise taraftarlara Fenerbahçe'nin renklerini taşıyan çeşitli hediyeler verdi. Bu arada, maç öncesinde de Fenerbahçeli futbolcuların kartpostalları ile sarı-lacivertli ekibin çeşitli ürünleri de taraftarlara dağıtıldı.

-KARLI ZEMİN TEMİZLENDİ-

Gaziosmanpaşa Stadyumu'nun karlı zemini, sabah saatlerinde ve maç başlamadan önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlilerince temizlendi. Maçın ilk düdüğünün çaldığı anlar da kar yağışı etkisini artırmaya başladı. Yağışın etkisini artırmasıyla zeminin yavaş yavaş karla kaplanmaya başladığı görüldü. Hakem Selçuk Dereli, kar nedeniyle fark edilmeyen çizgilerin belirgin hale getirilmesi için maçı ilk yarıda 3 kez durdurdu.

Maç öncesinde taraftarlar, attıkları sloganlarla İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto etti. Maçı, İl protokolü ve Tokat'ın bazı milletvekilleri ile Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Tokatspor başkanı Sami Ülkü, Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz ve her 3 kulübün yöneticileri protokol tribününde izledi. Taraftarlar, Yıldırım ve diğer başkanlara sevgi gösterisinde bulundu. Öte yandan maça, ulusal ve yerel basın kuruluşlarından toplam 110 basın mensubunun akredite olduğu bildirildi.


Futbol haberlerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Hiç yorum yok: